دوره 4، شماره 15 - ( فصلنامه نقد کتاب کودک و نوجوان 1396 )                   جلد 4 شماره 15 صفحات 257-243 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


چکیده:   (2288 مشاهده)
ستیز جنسیتی که ناشی از شکل‏گیری نقش‏های جنسیتی و وجود نابرابری اجتماعی جنس‏ها در جوامع مردسالار است، در آثار ادبی بسیار نمود یافته‌است. منتقدان جنبش حقوق زنان نیز با توجه به شاخه‏های نقدی چون جامعه‏شناختی و روان‏شناختی علل پیدایش جنسیت و گسترش آن را کاویده‏اند. رمان هستی از فرهاد حسن‏زاده بر محور ستیز یک دختر نوجوان با جنسیت شکل گرفته‌است. در جستار حاضر، با روش تحلیل محتوا و با توجه به آرای جامعه‏شناسان این رمان را بررسی کرده‏ایم. شخصیت اصلی رمان نقش‏های جنسیتی را پذیرفته و درونی کرده‌است، اما از زنانگی و نقش‏های معین‏شده برای زن می‏گریزد و عامل اصلی گریز و ستیز او رفتار ستیزه‏جویانۀ پدرش، تحقیر زنان، و نابرابری جنسیتی است که ناشی از غلبۀ گفتمان مردسالاری در جامعه است. دیدگاه و کنش‎‏های مردانۀ این شخصیت با مسالمت‏آمیزشدن رابطه‏اش با پدر تغییر و با زنانگی آشتی می‏کند.  
 
متن کامل [PDF 405 kb]   (1 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/2/30 | پذیرش: 1397/2/30 | انتشار: 1397/2/30

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.