دوره 4، شماره 14 - ( فصلنامه نقد کودک و نوجوان 1396 )                   جلد 4 شماره 14 صفحات 62-57 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


چکیده:   (2131 مشاهده)
برخی آثار را می‏توان در بعضی موارد قبل از خواندن با مطالعه در نقد آن شناخت و گاهی هم با نخواندن کتاب شاید چیزی را از دست ندهیم. البته اگر نقد مغرضانه و یک‌سویه نباشد. حتی به‌راحتی می‏توان گفت نقد برخی آثار زیباتر از خود آثارند. گرچه برخی معتقدند که هر کتابی ارزش یک‌بار خواندن را دارد، اما به‌شدت توصیه می‏کنم کتاب من گرسنه‏ام، من تشنه را حتماً دوبار بخوانید.
این کتاب را می‏توان از ابعاد مختلف نقد کرد. از بُعد ساختاری، کتاب بیشتر دارای عنصر کشمکش و از زاویۀ دید سوم‌شخص محدود به ذهن زن هست که شخصیت‏سازی در آن زیاد چشمگیر نیست، چراکه منظور نویسنده پرداختن به مقولۀ کلی گرسنگی است. در بُعد روان‏شناختی شاید بتوان به‌طور کلی تأثیر فقر را بر روح و روان انسان‏ها بررسی کرد و در شکل گسترده‏تر از بُعد جامعه‏شناختی اثر فقر در جامعه منجر به تشکیل گروه‏های وندال و عقده‏ای می‌شود که به‌خاطر سرکوب‌شدن برخی از نیازهای کودکی، جامعه را به ابتذال و سقوط می‏کشاند. اما بازی با انواع تقابل‏ها در این داستان، آن را به یک اثر چندبُعدی تبدیل کرده‌است و به‌نوعی ذهن خواننده را به چالش‏های گوناگون می‏کشد.
متن کامل [PDF 389 kb]   (16 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/8/10 | پذیرش: 1396/8/10 | انتشار: 1396/8/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.