دوره 3، شماره 12 - ( فصلنامه نقد کودک و نوجوان 1395 )                   جلد 3 شماره 12 صفحات 75-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


چکیده:   (2294 مشاهده)

نمایش‌های کارتونی (انیمیشن) به علت جذابیت‌های فراوانی که دارند، شدیداً موردعلاقۀ کودکان قرار می‌گیرند، به‌طوری‌که حتی ممکن است کودکان به چنین برنامه‌هایی اعتیاد پیدا کنند و سایر فعالیت‌های کودکانه را کنار بگذارند. وابستگی زیاد به چنین برنامه‌هایی در بلندمدت باعث سطحی‌نگری و راحت‌طلبی کودک و تضعیف قوای ذهنی او می‌شود. ازسوی‌دیگر، کتاب از دیرباز به‌عنوان رسانه‌ای آگاهی‌بخش، عمیق و رشددهندۀ ذهن و فکر کودکان، سودمندی خود را به اثبات رسانیده‌است. اما، اکنون کتاب به‌عنوان رسانه‌ای مفید در تقابل و چالش با رقبای قدرتمندی چون کارتون و سایر برنامه‌های جذابِ جدید قرارگرفته‌است. با توجه به این‌که بسیاری از انیمیشن‌های تهیه‌شده برای کودکان یا براساس کتاب‌های موجود تهیه‌ می‌شوند و وام‌دار آن‌ها هستند، یا این‌که از روی خود آن‌ها، کتاب‌هایی برای کودکان تهیه‌ شده‌است، این پژوهش درپی مطالعۀ آن است که مشاهدۀ کارتون چه تأثیری بر علاقه و مراجعۀ کودکان به کتاب‌ها داشته‌است. بهطورکلی، میزان علاقه‌مندی کودکان به کتاب‌های برآمده از کارتون‌ها ارزیابی و مشخص می‌شود که کودکان پس از مشاهدۀ یک کارتون چقدر به پیداکردن و خواندن کتابی که مرتبط با آن است، اظهار تمایل کرده‌اند.

متن کامل [PDF 1174 kb]   (1 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/4/12 | پذیرش: 1396/4/12 | انتشار: 1396/4/12

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.